Elemente din online marketing
 
Search Engine Marketing - PPC
 
                                                                                                                                                                 content 2011

Pay-per-click (PPC) este o metoda de marketing prin motorul de cautare, Search Engine Marketing, care permite companiilor/marketerilor sa ajunga la consumatori chiar in momentul in care acestia sunt în cautare de anumite produse si servicii.

Scopul PPC este de a canaliza qualified buyers (cumparatorii cu nevoi identificate), catre website sau landing page (pagina de destinatie pentru campaniile de marketing online).

Spre deosebire de SEO - Search Engine Optimization, in urma actiunilor PPC, link-ul catre website va fi afisat in motorul de cautare ( Google este folosit de catre 72% dintre utilizatori din lumea intreaga, iar programul PPC a lui Google este Adwords), in sectiunea link-uri sponsorizate, atunci cand utilizatorul cauta o informatie dupa anumite cuvinte cheie specifice domeniului de activitate pe care il reprezinta site-ul.
Astfel, cei care sunt in cautarea anumitor produse sau servicii, le vor gasi cu usurinta, ducand la o crestere a traficului targetat catre website.

Cateva informatii importante despre PPC ( AdWords pentru Google):

nu este suficienta doar achizitia de cuvinte cheie si un volum mare de trafic; odata ajunsi pe site, vizitatorii trebuie sa gaseasca o oferta relevanta, altfel statisticile arata ca acestia parasesc website-ul in urmatoarele secunde;
trebuie retinut faptul ca se plateste pentru fiecare click!

O greseala des intalnita este directionarea anuntului PPC catre pagina Home a website-ului, chiar daca aceasta nu contine informatii despre oferta care apare in anunt. Astfel, este mult mai indicata crearea unui Landing Page separat ( pagina de destinatie pentru o campanie de marketing), cu descrierea ofertei respective.

este foarte important ca si aceasta pagina sa fie construita cu o Arhitectura care genereaza conversie.

campaniile PPC sunt eficiente daca sunt corect aplicate, altfel, chiar daca volumul de trafic directionat este insemnat, rezultatele sunt departe de a fi cele asteptate; pentru a obtine rezultate, este necesara o analiza a cuvintelor cheie, astfel incat, marketerii sa plateasca pentru cuvinte cheie relevante, iar campaniile sa se adreseze direct celor care le cauta in motoarele de cautare.

pentru a genera click-uri, modul in care este conceput anuntul publicitar este foarte important

campaniile PPC ofera avantajul afisarii website-ului in prima pagina a motorului de cautare, intr-un timp foarte scurt

instrumentele de masurare a rezultatelor campaniilor PPC ofera informatii exacte si in timp real legate de eficienta fiecarei campanii, eficienta cuvintelor cheie, sumele investite pe fiecare campanie, numarul de click-uri pentru fiecare fraza cheie, controlul elementelor Call –To-Action si ratele de conversie, costul fiecarui click, etc; PPC permite controlul total asupra bugetelor investite

PPC ofera posibilitatea de a alege si a defini aria geografica tinta in care se afla clientii targetati, incepand cu cei aflati in apropiere, pe o raza de 5 km, pana la nivel national, international.

dezvoltarea si mentinerea unei campanii Paid Search necesita atentie si analiza constanta. Selectarea unei lungi liste de cuvinte cheie si permiterea rularii anunturilor, poate sa duca la o crestere a vanzarilor insa fara un controlul constant, analiza si optimizarea acestora, se va ajunge la acumularea unor costuri care scad eficienta campaniilor.

Investind în servicii de management PPC si alegând corect cost-per-click targetat, bugetul alocat campaniilor PPC poate sa ramana acelasi, în timp ce vanzarile si reputatia brand-ului vor creste.

Sumele investite in Paid Search Advertising sunt in crestere in Europa si UK, conform informatiilor obtinute in urma studiului facut de eMarketer si WSI, Trends Report 2011 UK&Europa
In UK, anul acesta se asteapta investitii de 2,455 mil. £ in Paid Search Advertising , o crestere de 5,4% fata de 2010
In Franta, in 2010 s-au investit 1,510 mil $ iar pentru anul acesta se estimeaza o investitie de 1,624 mil $
Paid Search si publicitatea prin bannere raman un focus pentru marketerii din Spania; daca in 2010 s-au investit 589 mil. $ in Paid Search si 289 mil $ in Display Ads, in 2011 se asteapta ca sumele investite sa fie de 672 mil. $ respectiv 376 mil. $
In Olanda, marketerii au investit anul acesta 356,4 mil euro, cu 3,2% mai mult decat in 2010; pentru celelalte forme de digital advertising, suma alocata este de 294,6 mil euro; pentru 2012 se asteapta o crestere de 6,9% pentru sumele investite in Paid Search.
Home  |   Tools  |   Social media  |   About  |   Digital media  |   Resources  |   Noutati  |   Blog  |   Sitemap  |   Contact
O parte din continutul acestui website este protejat prin Copyright