Elemente din online marketing
 
Analiza si cercetare - audit website
 
                                                                                                                                                            content 2011

Arhitectura care genereaza conversie

Trebuie sa ne asiguram ca Website-ul are un continut (Content) relevant si corect structurat, un design creativ si cu o arhitectura care genereaza conversie.

Internetul ofera o platforma ideala de generare de clienti potentiali pentru orice business.
Traficul targetat orientat catre Website este cel care va produce business, nu doar un bun ranking. Format din clienti potentiali, acesta trebuie determinat sa actioneze elementele Call-To- Action pe care ni le dorim ( cumparare produse/servicii, trimitere email-uri, download-uri, completare de formulare de subscriere, apeluri telefonice venite de pe site, etc) care duc in final la atingerea obiectivului propus pentru intreaga prezenta online.

Referitor la Website, un continut consistent, un design creativ si o arhitectura care genereaza conversie, cunoscuta si sub denumirea de “good web design” creeaza premise pentru cresterea ratei de conversie, respectiv, pentru transformarea clientilor potentiali in clienti activi.

Cele mai eficiente website-uri, prin intermediul carora se ating obiectivele stabilite ( cresterea vanzarilor de produse/servicii, a consistentei si reputatiei brand-ului, cresterea numarului de adepti pentru o anumita cauza caritabila, etc), sunt cele care exprima faptul ca 3 elemente esentiale de business au fost analizate si pe deplin intelese:
1. Pietele targetate, publicul tinta, provocarile acestuia si comportamentul legat de decizia de cumparare/ modalitatile de informare
2. Stabilirea unor obiective tangibile, cunoasterea exacta a ceea ce se doreste prin prezenta online, care sunt asteptarile de la cei care intra pe site
3. Intelegerea principiilor corecte de „web usability” in special pentru Landing Page ( pagina de destinatie) care fac ca website-ul sa functioneze

Indiferent care sunt instrumentele de marketing pe care le folositi, website-ul poate fi principalul „vehicul’ de marketing care trebuie sa creeze rezultate exprimate in prospecti, clienti, bani.
Fiecare clic pe site este un pas spre conversie.
Satisfactia vizitatorilor cu fiecare clic ar trebui sa cladeasca treptat încrederea acestora pâna când ajung sa faca acel clic final care îi transforma în clienti.
Construirea website-ului cu o arhitectura care sa genereze conversie va avea ca rezultat un numar mai mare de clienti potentiali care vor intreprinde pe site actiunile pe care le doriti.

Arhitectura care genereaza Conversie urmeaza Regula 40/40/20 – 40% Public Targetat, 40% Oferta si 20% Creativitate. Aceste cifre provin din studiul elaborat de Direct Marketing Association, care evidentiaza parametrii care determina succesul unei campanii de marketing.

Astfel, in etapa de constructie website, e bine sa se tina cont de Regula 40/40/20 astfel incat:
(a) fiecare element al site-ului sa aiba in vedere majoritatea utilizatorilor targetati, cu profilurile lor diferite;
(b) sa se aiba in vedere faptul ca exista mai multe canale de achizitie care trebuie sa duca la o varietate de oferte
(c) designul si creativitatea trebuie sa ofere experiente personalizate, unice pentru vizitatorii site-ului.
Home  |   Tools  |   Social media  |   About  |   Digital media  |   Resources  |   Noutati  |   Blog  |   Sitemap  |   Contact
O parte din continutul acestui website este protejat prin Copyright