Elemente din online marketing
 
Cresterea Ratei de Conversie
 
                                                                                                                                                          content 2011 

Strategia Digital Marketing urmareste cresterea ratei de conversie a website-ului/a blog-ului.

Odata ajunsi pe website, clientii potentiali trebuie determinati sa actioneze elementele Call-to -Action pe care ni le dorim ( cumparare produse/servicii, trimitere email-uri, download-uri, completare de formulare de subscriere, apeluri telefonice venite de pe site, etc) prin elemente si actiuni de marketing, care duc in final la atingerea obiectivului propus pentru intreaga prezenta online.

Referitor la website, un continut consistent si relevant, un design creativ si o arhitectura care genereaza conversie, creeaza premise pentru cresterea ratei de conversie, respectiv, pentru transformarea clientilor potentiali in clienti activi.

Elemente din Strategia Digital Marketing care urmaresc cresterea ratei de conversie:
- Arhitectura care genereaza conversie
- Content Management si Comunicare
- Mobile Marketing
- Social Media Marketing
- Digital Magazine
- E-mail Marketing

Fiecare click este un pas mai aproape de conversie. Un website, cu o ahitectura care genereaza conversie, reprezinta oarecum garantia ca fiecare element al acestuia convinge clientii potentiali sa intreprinda actiunile dorite, indiferent ca este vorba de o achizitie online, de o programare, de o inregistrare pentru a primi informatii sau o abonare la newsletter.

Conditii necesare pentru cresterea ratei de conversie:

Optimizarea fiecarui element al arhitecturii site-ului cu scopul de a stabili o legatura intre clientii potentiali, companie si produsul si serviciul oferit. Stabilirea unui sentiment de incredere inca din primele secunde in care acestia ajung pe site, ii va face sa nu se intoarca la motorul de cautare pentru a incerca sa gaseasca informatii in alta parte.
Lucruri simple, cum sunt vizibilitatea informatiilor de contact, a numerelor de telefon arate transparente si inlatura o eventuala neliniste pe care consumatorii o pot avea in ceea ce priveste vanzatorul. Postarea pe site a unor testimoniale, a unor studii de caz, cresc credibilitatea companiei.
Clientii vor sa gaseasca informatia de care au nevoie rapid, un website bine organizat, dinamic, cu un design „curat” si atractiv, un continut adecvat si relevant; acestia doresc sa primeasca raspunsuri competente la eventualele intrebari prin chat, telefonic, interactivitatea oferindu-le sentimentul de siguranta ca in spatele „virtualitatii” companiei sunt persoane competente care actioneaza in spiritul satisfacerii nevoilor clientilor lor.
Companiile care îsi testeaze campaniile online, site-urile si landing page-urile (paginile de destinatie pentru campaniile de marketing) beneficiaze de rate de conversie mai mari decat cele care neglijeaza acest lucru.
Aplicarea unui concept de „ benchmarking” in procesul de testare , presupune existenta unor standarde de performanta si calitate in functie de care se analizeaza rezultatele inregistrate, ofera o mai buna intelegere a profilului vizitatorului, a comportamentului online al acestuia si a elementelor din site care ii determina sa actioneze.

Astfel, se obtin informatii importante folosite pentru cresterea ratei de conversie, indicator care arata „ sanatatea website-ului’ si care este cel mai important pentru masurarea ROI ( Return On Investment) in online.
Home  |   Tools  |   Social media  |   About  |   Digital media  |   Resources  |   Noutati  |   Blog  |   Sitemap  |   Contact
O parte din continutul acestui website este protejat prin Copyright