Leadership? Lumina? Iubire de tara?

April13

Voi nu v-ati saturat sa vedeti Romania, tara in care vreti sa traiti, sa ve dezvoltati profesional, sa faceti bani, sa va cresteti copiii destepti care la randul lor sa participe la bunastarea lor si a comunitatilor, sa visati, sa va bucurati, sa creati oportunitati pentru tinerii aspiranti; nu v-ati saturat sa vedeti cum Romania este terfelita direct de catre cei care iau decizii pentru ea? Cei pe care nu pot sa-i numesc  leaderi pentru ca tocmai asta lipseste! Leadership! Lumina! Iubirea de tara!

image0Odata cu avioanele pline de „sclavi” care au parasit tara „la lucru’” in plina pandemie, s-a dus si suportul meu pentru cum sa il numesc? Statul roman! Statul roman pe care l-am sprijinit in aceasta lupta cu criza in sanatate covid si am apreciat atunci cand a aratat control!

La revedere! A dat cu piciorul in tot ce a reusit sa construiasca in increderea oamenilor! Cu aceasta decizie gafa care ma face sa imi fie rusine din nou ca ma las condusa si reprezentata de asemenea amatori si prosti, si-a batut joc de toti cei din linia intai, medici, asistente, politisti, armata, de toti sustinatorii, de toti cei care au contribuit cum a putut fiecare, multi dintre ei cu patriotism!

Dupa toate greutatile si sacrificiile, tu, statule, decidentule sau cum sa-ti spun, ca nici nu ma intereseaza cine esti, tu pozitionezi, din nou, Romania ca pe o tara de „sclavi” ! Si pot sa demonstrez oricand ca nu dai 2 bani pe inteligenta si valoare!

Gresit! Totul a fost gresit! Iar in toata situatia asta cu „sparanghelisti” nu sunt de vina nici „ sclavii” vai mama lor! Nu este de vina Uniunea Europeana! Nu este de vina nici macar firma de intermediere de „sclavi” pentru ca ea nu trebuia sa existe! Oamenii sunt liberi sa circule si sa munceasca dar in cu totul alt mod ar trebui sa se intample acest lucru!

Esti de vina tu! Decidentilor de stat! Cu mindset de „sclav”! De care se scarbeste si se foloseste intreaga lume! Esti de vina tu cu deciziile tale fara iubire de tara! Asta trebuia sa iti conduca mintea si sufletul! Dar pe langa ca iti lipseste lumina, tu nu dai 2 bani pe solutii! Bineanteles ca rapid se gaseau solutii for free pentru aceasta situatie astfel incat oamenii aceia sa fie opriti sa plece! In plina pandemie! Inghesuiti ca niste vite! Cand in megafoane rasuna „stati in casa”! Existau solutii sa le dai de munca, sa faci bani cu ei ca sa poti sa ii platesti la asteptarile lor! Dar tu intrebi doar pe cei care au aceeasi „culoare politica” cu tine!

Redresare economica? Ai inceput bine!

Nici macar nu mai pot sa ma gandesc la planurile mele! Sau sa ii urmaresc pe oamenii astia destepti  care se straduiesc sa acorde tipsuri, recomandari, sfaturi, lectii de leadership!

Totul este in van daca tu iti bati joc de noi toti, si de copiii nostri care in loc sa se mandreasca cu tara lor, ajung sa le fie rusine! Pentru ca asta stii tu sa comunici! In loc sa comunici „ romanii sunt sclavi”, macar atunci comunica romanii sunt oameni puternici pentru ca beau lapte de la vaci care pasc pe cele mai bune pajisti date de la Dumnezeu!

Eu te-am aparat in aceasta criza! Chiar daca din cauza ta si a legilor tale gresite am pierdut in urma cu cativa ani, milioane de euro! Si nu te-am dat in judecata! Inca!

Iar daca vrei sa stii care ar fi trebuit sa fie cea mai corecta, normala, eficienta solutie in situatia asta, ofer consultanta!

Statule, daca ai fi rege sau macar un leader, m-as adresa tie, personal!

posted under Uncategorized | Comments Off on Leadership? Lumina? Iubire de tara?

Politicul si dependenta de oameni

February10

googleTK-EmployeeSurvey-Callout-1Anul trecut am solicitat din nou audienta la Administratia Prezidentiala in legatura cu drepturile mamei, drepturile copilului, drepturile omului in general, in concordanta cu proiectul prezidential “Romania Educata”, am fost invitata in audienta, iar pe data de 30 Decembrie 2019 am participat la audienta. Zilele trecute am primit raspunsul, iar acesta spune ca cerintele mele exced competentele legale ale Presedintelui Romaniei. Cand am fost in audienta, am lasat un document care contine o parte dintre legile pe care le consider gresite si alte legi care consider ca lipsesc, in concordanta cu experientele prin care am trecut, si descrierea acestor experiente. Acestea pot sa constituie argumente pentru corectarea legilor/introducerea celor pe care le-am semnalat. Am solicitat recuperare pierdere financiara datorata legilor gresite si a celor care ar fi trebuit sa existe, sau colaborare/parteneriat pe unul sau mai multe proiecte: Communication and Education, Sustenability and Climate Action, Smart City, Digitizare

Chiar daca Consilierii din Administratia Prezidentiala au fost binevoitori, acestia urmeaza niste reguli care parca impiedica pe oricine sa personalizeze decizii, sa schimbe ceva care ar trebui schimbat.

Link catre document

~Vocile oamenilor, chiar daca sunt din afara politicului, trebuie sa se auda! Vocea oamenilor cu competente si viziune, care vor sa ~construiasca, trebuie sa se auda!

Ei spun ca legile trebuie schimbate, dar nu le schimba! Eu cred ca e multa incompetenta si delasare, amanarea lucrurilor importante si dificile, incompetenta in prioritizare, chiar la nivel de top management! Iar timpul trece! Este vorba despre lipsa de leadership in directiile cele mai importante, cum sunt directiile EU, pentru ca acestea sunt catre democratie, digitizare, drepturile omului si demnitate, GreenDeal, si pentru ca aceste directii,  sunt declarate people centric, citizens centric! Pentru acest aspect, exista joburile pe care ei le au! Pentru nici un alt motiv! Acesta este singurul si unicul! Sa fie in slujba oamenilor! Ei ii platesc, ei sunt ~clientii, fara ei, joburile lor nu ar exista! Sunt putini cei alesi, numiti, care inteleg aceasta dependenta a joburilor lor, fata de binele oamenilor! Aceasta dependenta ar trebui sa reprezinte 80% din focusul lor profesional!

Am citit si am inteles ca Presedintele are drepturi legale, inclusiv ca poate sa schimbe legi! Ar fi culmea culmilor sa nu stie asta!

Pleaca tinerii, studentii, din tara, pleaca forever, dar pleaca si din Europa, pentru ca li se arata un drum pe care ei sunt pretuiti, un drum in care are rost sa invete pentru ca pe acel drum se apreciaza si se plateste valoarea! Si sunt multi cei care sunt si vor sa fie valorosi!

Cu toate experientele mele de pana acum, am inteles ca oamenii au nevoie si de recunoastere pentru lucrurile marunte sau importante, cele pe care ei le realizeaza in viata! Aceasta este cea mai mare implinire! Sunt oameni care, chiar au ajuns sa isi descopere menirea, iar pentru acestia, recunoasterea realizarilor, respectul, reprezinta o mare bucurie! Pentru ca pot sa mearga mai departe si ~sa construiasca!

posted under innovative concepts, projects, solutions | Comments Off on Politicul si dependenta de oameni

Sustainability is a Gold Goal

September9

image (2)             Sustainability is an Attitude

Some people seem that have a native #SustainabilityAttitude, some people are educated and started to be educated on this important way. Important for themselves and for the entire humanity.

Because Sustainability means to act for a better world, even to save the world, that have never been more real, closer to the need for action and further to be utopian.

Working on the solution to a Herox and Xprize challenge competitionA sustainable approach to seawall design and construction to be implemented on the Island of Happiness in Bali,

I’ve defined a 6 levels for the solutions on Global Goals, SDGs, Climate Change:

*to prevent the degradation in every SDGs : decent work and economic growth, sustainable cities and communities, clean water and sanitation, responsible consumption and production, peace and justice, affordable clean energy, …

*to protect all the valuable ~actives~ we still have: environmental and nature, culture, education, good business practices, fintech, smart tech, efficient AI, …

These two levels are directly related to the #SustainabilityAttitude

*to create, to innovate

The real important visions, valuable idea with solid argues, are given to people in order to be respected, understood and to be considered like bases for building results.

*to implement, to solve

Becoming mandatory to find efficient and innovative solutions to the world challenges, solutions that can get fast results; their implementation is very important, in order to keep the values of creative and brilliant idea in business sectors, public and communities.

*to ensure a good life and growth of the #PeopleHappiness Level

Even describing People Happiness like trying for everyday better life, this Attitude will need a Sustainability component.

The most important ingredient in #ParisAgreement and #ClimateChange actions is the optimism

„Happiness like ultimate purpose of the humanity existence” Aristotel

For world’s businesses, Sustainability, is a viable, with results, way to add value to the brand, to increase employees engagement, clients engagement.

In June 2018, I’ve participated to the Responsible Business Summit Europe, in London #RBSEU, an Ethical Corporation Event, a high level excellence event content in Sustainability and Business Responsibility.

Here are some of the valuable event insights that I’ve noticed on my agenda:

„inspiration of how we see the future” „ thinking in generation” „ investing in making a world a better place” „ we want our impact to the land, remains plate” „ making real things that can collaborate with your own values” „efficiency is a way to sustainability” „those that sustain change can innovate” „the journey starts today” „to make sure that what we do, last” „ on a guitar, all the strings should sound well” „sustainability is just doing good business” „in sustainability, collaboration is a key” „inclusive capitalism, thinking in different way”

The entire article is on LinkedIn, where I first published it on October 9, 2019

https://www.linkedin.com/pulse/sustainability-gold-goal-andra-cretu/

image (2)

posted under innovative concepts, projects, solutions | Comments Off on Sustainability is a Gold Goal

Assurance for the Equilibrium

May22

europe flag google guardian

the article in romanian 

#FutureOfEurope

If, in the country, things go wrong because some of the laws are wrong, other important laws do not exist, the Constitution needs to be revised and updated, because the majority of those who have to lead the country are people who do not have the competence to lead, are people who pursue the personal interests 95%, remaining only 5% for the interest for citizens and because there is too much populism.

Then, the laws and the EuropeanUnion measures must have the role to create a balance! These must be seen as landmarks. Once these measures have been implemented, they must produce results. Results that need to be communicated effectively in order that information can reach citizens at all levels; to give hope, trust, and to develop European sentiment. I see that this is the main benefit that should be for the EU membership; A sort of assurance for balance!

And the mechanisms for the European framework, to work; to ensue that the call to the assurance for the balance is efficient, cost effective and assumed by the parties; and to produce mutual benefits.Including the use of the European Funds, if these can be customized on the specifics of the country, this personalization must be effective, efficient, with no bureaucracy. This benefit of the EU membership must be applied at the macro level; now, every person can benefit from EU membership, but they have to get to the sources of information and to know about the existence of certain laws, projects, useful programs; the chances of success at the individual level are very low; being time-consuming, costly and difficult; because in the first place you have to change mentalities and to prove that in certain situations, you have to take precedence over EU laws, if they are for the benefit of the citizen and if they are logical.

What are the chances of those who do not vote for the lack of the ability to lead? In fact, 90% of them understand to be Europeans; What to do? To leave the country? The chances for my professional activity for example, at the level of  the professional education and knowledge I have,  to find a job, are very low! Those who left the country have gone as a “workforce” and the need for “workforce” has become a reality into the country as well. The chance is an evolution of the society; I believe that the EU must facilitate the chances of talents, knowledge, professionals, innovators, game changers across the EU, at least as much as the “workforce”

The EU must be seen from the above; like an entire, that in order to be prosperous and energetic, every part of the whole must work; The EU should be seen as a mother who must go further with her children. As a map showing in real time and at the same time, the situation of each country, according to relevant criteria: economic, social, leadership, sustainability, GlobalGoals and Climate Change. Where the situation needs support, it must be given by the EU and each side to see real benefits and the EU to go  forward, like an entire; with an European collective thinking; for which there is a need for sustainability education and GlobalGoals, in the idea of ​​community, education for a national and European sentiment.

@andrahearty3

#CitizenDialogue

posted under innovative concepts, projects, solutions | Comments Off on Assurance for the Equilibrium

Asigurare pentru Echilibru

May22

the article in english

europe flag google guardian#FutureOfEurope

Daca lucrurile nu merg bine in tara pentru ca o parte dintre legi sunt gresite, altele importante nu exista, Constitutia trebuie revizuita si updatata, pentru ca la conducerea tarii sunt persoane care nu au competente sa conduca, sunt persoane care urmaresc interese personale 95% ramanand doar 5% pentru interesul cetatenilor si pentru ca este mult prea mult populism

Atunci, legile, masurile EuropeanUnion trebuie sa aiba un rol de echilibru! Acestea trebuie sa fie vazute ca si repere. Odata aplicate aceste masuri, acestea trebuie sa produca rezultate. Rezultate care trebuie comunicate eficient astfel incat, informatia sa ajunga la cetateni, la toate nivelele; pentru a da speranta, incredere si pentru a dezvolta sentimentul european.

Acesta vad eu ca este principalul beneficiu care ar trebui sa fie pentru apartenenta la EU; Un fel de asigurare pentru echilibru!

Iar mecanismele de ~prindere~ la framework ul european sa functioneze; astfel incat apelarea la aceasta ~asigurare pentru echilibru~ sa fie eficienta, cost efective si asumata de catre parti; si sa produca beneficii mutuale.

Inclusiv apelarea la Fondurile Europene, daca se admite personalizarea pe specificul tarii, aceasta personalizare trebuie sa fie inspre eficienta, eficacitate, cu cat mai putina birocratie.

Acest beneficiu de apartenenta la EU trebuie insa aplicat in masa ; la un nivel macro; acum, fiecare individ poate sa beneficieze de apartenenta la EU, dar trebuie sa ajunga la sursele de informare si sa stie despre existenta anumitor legi, proiecte, programe utile; sansele de reusita la nivel individual sunt foarte reduse; fiind vorba despre incercari care iau timp, costisitoare si anevoioase; pentru ca in primul rand trebuie sa schimbi mentalitati si sa demonstrezi ca in anumite situatii, trebuie sa primeze legile EU, daca acestea sunt in folosul cetateanului si daca sunt logice.

Care sunt sansele celor care nu voteaza lispa capacitatii de a conduce? Care de fapt sunt cei care in proportie de 90% inteleg sa fie europeni; Ce sa faca? Sa plece din tara? Sansele ca acestia sa profeseze la nivelul lor de pregatire si cunostiinte sunt foarte mici!

Cei care au plecat din tara au plecat ca si „forta de munca” iar nevoia de „forta de munca” a devenit o realitate si in tara.

Sansa este o evolutie a societatii; Cred ca EU trebuie sa faciliteze sanse pentru talente, knowledge, profesionisti, inovatori, game changeri, in intreaga EU, cel putin la fel de mult ca si „forta de munca”

EU trebuie privita de mai de sus; ca pe un intreg, care pentru a fi prosper si cu energie, trebuie ca fiecare parte a intregului sa functioneze; EU trebuie privita ca pe o mama care trebuie sa mearga mai departe cu copiii ei. Ca pe o harta care arata in timp real si in acelasi timp situatia fiecarei tari in functie de criterii relevante: economic, social, leadership, sustenabilitate, GlobalGoals si Climate Change.

Acolo unde situatia are nevoie de sprijin, acesta trebuie acordat de catre EU, astfel incat fiecare parte sa vada beneficii reale iar EU sa mearga inainte, ca un intreg; cu o gandire colectiva europeana; pentru care este nevoie de educatie in sustenabilitate si GlobalGoals, in  ideea de comunitate, de educatie pentru un sentiment national si european.

@andrahearty3

posted under innovative concepts, projects, solutions | Comments Off on Asigurare pentru Echilibru

Declaratia de la Sibiu, 10 Mai 2019

May13

the article in english

sibiu_summit (2)Descrierea cadrului pentru „Declaratia de la Sibiu”, 10 Mai 2019, document istoric important pentru Romania, pentru viitorul European si pentru rolul Europei pe plan Global 

Oricum, pentru prima data, dat fiind cadrul, Romania intra pe directia Sustenabilitate si combatere Climate Change cu nevoia constientizarii importantei acestei directii.

 •  10 May 2019, o zi foarte  importanta pentru Romania, un punct culminant, chiar daca aproape singular pana acum ca si importanta al prestantei si pozitiei Romaniei intre tarile Europene, de cand a inceput perioada in care Romania detine pentru 6 luni Presedentia Consiliului Europei: 1 Ianuarie 2019~ 30 Iunie 2019
 • Prioritatile Presedentiei Romaniei la Consiliul Europei: coeziune, valori europene, unitate, egalitate, convergenta

Cele 4 capitole importante de discutii: Uniunea Europeana a convergentei, Uniunea Europeana in siguranta, Uniunea Europeana, puternic partener global, Uniunea Europeana a valorilor comune

Romania, detinand pentru prima data Presedentia Consiliului Europei a organizat pe data de 10 Mai, chiar de ziua Europei, Summitul #FutureofEurope de la Sibiu, un eveniment foarte important  pentru Romania si pentru intreaga Europa. Aici se semneaza „Declaratia de la Sibiu” un document istoric important pentru viitorul European si pentru rolul Europei pe plan Global.

A Tweet Presentation on Twitter

 

Declaratia de la Sibiu

„Recunoaștem că avem responsabilitatea, ca lideri, de a face Uniunea noastră mai puternică și de a ne crea un viitor mai bun, recunoscând totodată perspectiva europeană a altor state europene. De aceea, convenim astăzi în unanimitate asupra a zece angajamente care ne vor ajuta să ne ridicăm la înălțimea acestei responsabilități:

 • Vom apăra o singură Europă– de la est la vest și de la nord la sud. În urmă cu treizeci de ani, milioane de oameni s-au luptat pentru unitate și pentru a fi liberi și au doborât Cortina de fier care a împărțit Europa în două timp de mai multe decenii. Nu vom lăsa loc de diviziuni care vin în contra interesului nostru colectiv.
 • Vom rămâne uniți, la bine și la greu. Vom da dovadă de solidaritate în vremuri dificile și vom sta întotdeauna alături unii de ceilalți. Putem să ne exprimăm și ne vom exprima la unison.
 • Vom căuta întotdeauna soluții comune, ascultându-ne unii pe ceilalți într-un spirit de înțelegere și respect.
 • Vom continua să protejăm modul nostru de viață, democrația și statul de drept. Drepturile inalienabile și libertățile fundamentale ale tuturor cetățenilor europeni au fost dobândite cu mari greutăți și le vom prețui întotdeauna cum se cuvine. Vom apăra valorile și principiile noastre comune consacrate în tratate.
 • Vom obține rezultate acolo unde contează cel mai mult. Europa va continua să fie un actor important în chestiunile importante. Vom continua să acordăm atenție preocupărilor și speranțelor tuturor cetățenilor europeni, aducând Uniunea mai aproape de cetățenii noștri, și vom acționa ca atare, cu ambiție și hotărâre.
 • Vom respecta întotdeauna principiul echității, nu doar pe piața muncii, ci și în serviciile sociale, în economie sau în transformarea digitală. Vom reduce într-o mai mare măsură diferențele dintre noi și îi vom ajuta întotdeauna pe cei mai vulnerabili din Europa, punând oamenii pe primul loc, și nu politica.
 • Ne vom înzestra cu mijloacele potrivite ambițiilor pe care le avem. Vom oferi Uniunii mijloacele necesare pentru a-și realiza obiectivele și a-și duce la îndeplinire politicile.
 • Vom proteja viitorul următoarelor generații de europeni. Vom investi în tineri și vom construi o Uniune pregătită pentru viitor, capabilă să reziste celor mai presante provocări ale secolului XXI.
 • Ne vom proteja cetățeniiși le vom oferi siguranță investind în puterea pașnică și în puterea coercitivă și colaborând cu partenerii noștri internaționali.
 • Europa va fi un lider mondial responsabil. Provocările cu care ne confruntăm astăzi ne afectează pe noi toți. Vom continua să colaborăm cu partenerii noștri la nivel internațional pentru a menține și a dezvolta ordinea internațională bazată pe norme, pentru a valorifica pe deplin noile oportunități comerciale și pentru a aborda împreună probleme globale, cum ar fi conservarea mediului și combaterea schimbărilor climatice.

Deciziile pe care le luăm vor urma spiritul și litera acestor zece angajamente. Uniunea de astăzi este mai puternică decât cea de ieri și dorim să continuăm să o facem tot mai puternică pentru ziua de mâine. Acesta este angajamentul nostru pentru generațiile viitoare. Acesta este spiritul de la Sibiu și spiritul unei noi Uniuni în 27 pregătită să își îmbrățișeze viitorul ca un corp unitar.”

posted under Reviews | Comments Off on Declaratia de la Sibiu, 10 Mai 2019

How to make a burned light bulb to light again?

December30

the article in romanian

Using a few super ingredients: Sustainability, Hope, Creativity, Idea Genesis

VID_20190105_023158_Moment

The example, representing this experience, has an important advantage because, it’s about Christmas, with all its magical energy, these days full of meanings, sentiments and gifts can fill our lives with.

But, I think that we can make concrete anytime these kind of magical results, whether it’s about time spent with the children, whether it’s about business solutions for miscellaneous problems or for situations that are not evolving, whether it’s about solutions for macroeconomical and social challenges. Through concentration on the results that we want, sustainable thinking and through soul involvement in what we do.

The initial question was:

How to give simply, Christmas Magical Value to the Sustainability notion?

I found the answer Looking around, Thinking Sustainable, Feeling the Christmas Energy.

A light bulb is burned! If it’s turned, looks like a Christmas globe! And painted, it really can become a Christmas globe!

I asked my daughter to draw this idea and a cool painting came out, that I called: The Conceptualization of a Sustainable Idea

IMG_20181118_143441 (3)

When I saw the drawing, I said, this certainly can become a super gift, and I transformed it in many Greeting Cards!!!

image4 (2)

Magic Light that makes a burned light bulb, to light again

VID_20190105_023221_Moment

 

posted under moments | Comments Off on How to make a burned light bulb to light again?

Cum poti sa faci un bec ars sa lumineze din nou?

December30

the article in English

Folosind cateva ingrediente teribile: Sustenabilitate, Speranta, Creativitate, Geneza de Idei

VID_20190105_023158_MomentExemplul, reprezentand aceasta experienta, are un avantaj important deoarece, este vorba despre Craciun, cu toata energia magica cu care aceste zile pline de intelesuri,  sentimente si cadouri pot sa ne umple viata.

Dar, cred ca putem sa concretizam oricand astfel de rezultate magice, fie ca este vorba despre timp petrecut cu copiii, fie ca este vorba despre solutii de business pentru diverse probleme sau pentru situatii care nu evolueaza, fie ca este vorba despre solutii la challengeuri macroeconomice si sociale.

Prin concentrare pe rezultatele pe care le dorim, gandire sustenabila si prin implicarea cu suflet in ceea ce facem.

Intrebarea initiala a fost:

Cum sa dau simplu, Valoare Magica de Craciun, notiunii de Sustenabilitate?

Am gasit raspunsul Privind in jur, Gandind Sustenabil, Simtind Energia Craciunului.

Un bec se arde! Daca e intors  invers arata ca un glob de Craciun! Iar pictat, chiar poate sa devina un glob de Craciun!

Am rugat-o pe fiica mea sa deseneze aceasta idee si a iesit un desen cool pe care l-am numit: Conceptualizarea unei Idei de Sustenabilitate

IMG_20181118_143441 (3)

Cand am vazut desenul, am zis ca acesta, cu siguranta, poate sa devina un super cadou, asa ca l-am transformat in mai multe felicitari!!!

image4 (2)

Lumina Magica care face ca un bec ars sa lumineze

 

VID_20190105_023221_Moment

 

posted under moments | Comments Off on Cum poti sa faci un bec ars sa lumineze din nou?

The system, similar to a cube

June27

 

the article in romanian

to see all the article in this blog, click Lifestyle in the main menu 

cub2Than, when in a person’s life, in the society, in the world, the things are tangled, very tangled, that it seems to be no way to untangle them; it seems that, as much as you want to untangle them, during you „ play” how good you can in the game of life, as much as they become more tangled.

Actually, there are solutions!!

*Some people, had the discernment to learn the solving from others and they are applying them with results

*Other people, are using their intuition

I’ve learnt at the Faculty of Cybernetics that, the system represents a connection of elements that must function with efficiency and efficacy together, being needed to be in link with other systems, to form dynamical networks, etc

From life, I’ve recently understood that the system can be compared with an Rubik Cube

The solve of the problems, of the situations, no matter how tough they are, can be done, but only if the ~cube~ is unblocked!

When the ~cube~, respectively, a system, is blocked, to unblock it, is the priority,

In order to start to move and to permit a systemical, cybernetical evolution, for a better future and for a better world!! #MakeABetterWorld

*One of my recent experiences from my life, that is the base of the conclusion above mentioned

Interference with the juridical system in Romania

 1. I received the Court Decision regarding the Unblocking, being unfavorable
 2. I’ve asked the unblocking of my bank accounts, of my financial and fiscal life, consequently in professional life
 3. The banking accounts blocked from 5 years ago for taxes for 2 cars
 4. Cars that couldn’t been sold because at that moment, the fees for the car registration on sell, have been much more higher than the cars prices
 5. I’ve sold the cars, I’ve paid the fees but it rested an amount, that I didn’t know about! I’ve verified and I’ve demonstrated that this amount has been paid!
 6. The bank accounts remained blocked, with with notifications sent to the companies where I had shares
 7. They told that the unblocking can be done only with a Court Decision
 8. I had to request in Court the bank accounts unblocking, bringing all the argues and demonstration
 9. The Court decision in unfavorable with the reason of lateness and like any court decisions, it gives 10 days for appeal, even the envelope with the decision arrived one month later!
 10. Anyone who is reading the court decision, is reading fear

Immediate conclusions that can sustain a change in approaching the profession

#MakeAChange #MakeABetter World

The judges are named to make Justice, to analyse the cases in their uniqueness and to give correct verdicts applying the law!

They are saying they are applying the law, and put everyone and all the cases, on the same pot!

In order the law to be applied, is not necessary that, a person to ask his/her rights in justice and to open process! The law, need to be respected and applied! Therefore, the laws have to exist and to be correct!

For knowing the law, there are lawyers that can help to defense of rights, consultants or you can apply for a newsletter!

The judges, those that it seems that have to know the law, those that have the big responsibility, like people destinies, they need first of all:

1. Logic

2. Conscience

3. Attitude „customer oriented” like in marketing~ because people are their clients

#MakeAChange for #PeopleHappinessLevel , for #Sustainability, to #MakeABetterWorld

 

posted under Hearty Concept english | Comments Off on The system, similar to a cube

Sistemul este ca un cub

June27

the article in english

pentru a vedea toate articolele din blog, click butonul Lifestyle 

cub2Atunci cand in viata unui om, in societate, in lume, lucrurile sunt incurcate, atat de incurcate incat pare ca nu exista cale sa „ le dai de capat”; pare ca, cu cat vrei sa le descurci in timp ce „joci” cat poti de bine in jocul vietii, cu atat se incurca mai tare.

De fapt exista solutii!!

*Unii au avut discernamant sa le invete de la altii si le aplica cu rezultate

*Altii isi folosesc intuitia

Am invatat la Facultatea de Cibernetica ca sistemul reprezinta o conexiune de elemente care trebuie sa functioneze cu eficienta si eficacitate impreuna, fiind nevoie sa fie in legatura cu alte sisteme pentru a forma retele dinamice, etc

In viata, recent am inteles ca sistemul poate fi comparat cu un Cub Rubik

Rezolvarea problemelor, a situatiilor oricat de incalcite ar fi, se poate realiza, dar doar daca ~cubul~ este deblocat!

Cand ~cubul~, respectiv un sistem, este blocat, deblocarea lui este prioritatea,

Astfel incat sa inceapa sa se miste si sa permita o evolutie sistemica, cibernetica, pentru un viitor mai bun si o lume mai buna!! #MakeABetterWorld

*Una dintre experientele recente din viata mea, care sta la baza concluziei de mai sus

In legatura cu sistemul juridic din Romania

 1. Am primit Hotararea Judecatoreasca pentru Deblocare, ca fiind NEFAVORABILA
 2. Am solicitat DEBLOCAREA conturilor si a vietii financiare, fiscale si cu urmare in viata profesionala
 3. Conturi blocate de 5 ani pentru taxte pe 2 masini
 4. Masini care nu se puteau vinde pentru ca la acel moment taxele de inmatriculare la vanzare erau mai mari decat pretul masinii
 5. Am vandut masinile, am achitat taxele dar a ramas o ramasita de 3.193,2 lei +penalitati despre care nu stiam! AM verificat si am demonstrat, dovedit ca aceasta suma a fost achitata!
 6. Conturile au ramas blocate, cu instiintari trimise la firmele in care am avut actiuni
 7. Au spus ca deblocarea se face numai cu Hotarare Judecatoreasca
 8. A trebuit sa solicit in Instanta deblocarea, m-am reprezentat singura, am adus toate argumentele si demonstratiile
 9. Hotararea judecatoreasca respinge Cererea mea pe motivul Tardividatii si ca orice Hotarare Judecatoreasca, lasa drept de contestatie 10 zile chiar daca plicul ajunge dupa o luna! Cu toate astea, doar nebun sa fii sa continui in acelasi mod!
 10. Oricine citeste Hotararea judecatoreasca citeste FRICA

Concluzii imediate care pot sa sprijine o schimbare de abordare a profesiei

#MakeAChange #MakeABetter World

Judecatorii sunt pusi in post sa faca DREPTATE, sa analizeze cazurile in UNICITATEA lor si sa dea verdicte CORECTE aplicand LEGEA!

Ei zic ca aplica LEGEA si ii baga pe toti oamenii si toate „cauzele”, in aceeasi OALA!

Pentru ca LEGEA sa fie aplicata, nu  trebuie ca un om sa isi ceara DREPTURILE in justitie si sa deschida PROCESE! LEGEA trebuie respectata si APLICATA de tot POPORUL! De aceea trebuie sa EXISTE si sa fie CORECTA!

Pentru a cunoaste LEGEA, exista avocati care pot sa te ajute si sa iti aperi dreptatea, consultanti sau te inscrii la newsletter!

Judecatorii, cei care se presupune ca cunosc LEGEA, cei care au marea responsabilitate si anume DESTINELE OAMENILOR, au nevoie IN PRIMUL RAND de:

 1. LOGICA
 2. CONSTIINTA
 3. ATITUDINE „customer oriented” ca si in marketing! Pentru ca oamenii sunt CLIENTII lor, sunt cei care le platesc SALARIILE!

#MakeAChange for #PeopleHappinessLevel , for #Sustainability, to #MakeABetterWorld

 

posted under Hearty Concept | Comments Off on Sistemul este ca un cub
« Older Entries
 • Log in