Elemente din online marketing
 
Crestere Trafic Target-at
 
                                                                                                                                                content 2011

Dupa ce afacerea/organizatia sau ideea pe care ne concentram atentia si pentru care urmarim sa obtinem rezultate online are deja o prezenta online, concretizata de cele mai multe ori intr-un website sau blog, este momentul primei etape din Strategia Digital Marketing si anume, atragerea Traficului Taget-at.

Acesta este format din clienti potentiali, care vor produce business, rezultate care sa ne apropie intr-un timp cat mai scurt de atingerea obiectivelor propuse.

Activitatea de identificare a publicului tinta este o componenta de baza a Sistemului Digital Marketing si reprezinta una din cele mai importante provocari pentru orice companie.

Potrivit studiului Internet Marketing Trends Reports UK&Europe 2011 elaborat de e-Marketer si WSI , sumele alocate pentru Advertising Online sunt in crestere in Europa, 93% din marketeri au crescut sumele alocate pentru marketing online in 2011 fata de anul precedent. In 2011, in Europa de Vest se vor investi 18.7 mild.$ in advertising online in timp ce pentru Europa de Est se asteapta o investitie de 3.2 mild $.
Pentru anul viitor, se estimeaza investitii in ad online de 20.9 mild $ ( Western Europe) respectiv 3.7 mild $ ( Eastern Europe). In 2012 asteptandu-se cea mai mare crestere din ultimii ani, de 17.5% Eastern Europe si 12.1% Western Europe iar pana in 2014, ad-ul online va cunoaste o crestere de 20.5% in toata Europa, potrivit aceluiasi studiu.

De asemenea, actiunile de marketing care vor inregistra cea mai mare crestere sunt Social Media Marketing ( conform aceluiasi studiu, in Europa, 100.1 mil. utilizatori de Internet vor deveni utilizatori Social Networks in 2011, mai bine de jumatate din populatie, iar in 2012, numarul lor va reprezenta 58% din utilizatorii de Internet), Search Engine Marketing ( advertising-ul platit Pay Per Click – PPC , Search Engine Optimization -SEO- optimizarea pentru motoarele de cautare), Mobile Marketing si E-mail Marketing.

Toate aceste activitati de marketing, au drept scopuri:
- generarea de trafic target-at, constituit din noi clienti potentiali
- transformarea lor in clienti activi prin „cultivarea” unei relatii bazate pe incredere si imbunatatirea relatiilor cu clientii deja existenti.
Home  |   Tools  |   Social media  |   About  |   Digital media  |   Resources  |   Noutati  |   Blog  |   Sitemap  |   Contact
O parte din continutul acestui website este protejat prin Copyright