Social Media Marketing
 
Social Media Marketing

                                                                                                                                                              content 2011 

Unde, cand si cum comunicam in Social Media – o Strategie Social Media creaza rapid rezultate intr-o lume in care timpul este esenta


In lumea de azi, plina de New Media si tehnologii digitale de comunicare, timpul este esenta.
Dorim sa obtinem rezultate consistente prin prezenta online, care sa ne indrepte intr-un timp cat mai scurt catre atingerea obiectivelor stabilite ( cresterea vanzarilor de produse/servicii, a consistentei si reputatiei brand-ului, cresterea numarului de adepti pentru o anumita cauza caritabila, etc).

O buna Strategie Social Media, poate sa creeze rapid rezultate online si aduce o mare schimbare in lumea business-ului, generand Avantaje Competitive.
Pentru ca este vorba despre, comunicare online si despre publicul tinta ales, unde anume comunicam in Social Media/Networking ( Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube, siteuri de PR, Bloguri, etc.), cum comunicam, care este “Tonul Vocii” ( organizatiei) si momentul ales pentru o Campanie de PR in Social Media ( organizarea unui eveniment, lansarea unui produs/serviciu, un parteneriat nou, o campanile caritabila, un premiu de recunoastere, etc) sunt o parte dintre intrebarile care genereaza Strategia Digital Marketing.

Ce anume comunicam este o componenta definitorie in Digital Marketing. Se refera la continut ( Content Marketing), care alaturi de Social Media/Networking Marketing, Search Engine Marketing ( Search Engine Optimization- SEO, Pay per Click –PPC), E-mail Marketing si Mobile Marketing, trimit trafic targetat catre destinatie finala, care de cele mai multe ori este Website-ul sau Blog-ul.

Definirea Obiectivelor Social Media

Strategia Social Media incepe cu definirea obiectivelor urmarite, care vor ajuta la alegerea retelelor de socializare potrivite pentru domeniul de activitate.

De exemplu, daca se doreste o interactiune rapida cu clientii pentru transmiterea unor update-uri, cele mai potrivite retele sunt Facebook si Twitter, datorita posibilitatii de a transmite instantaneu mesaje catre comunitate. Daca se doreste educarea pietei prin postarea unor articole periodice, atunci blogul trebuie sa fie prima prioritate. Daca exista filme sau prezentari pe care doriti sa le publicati online, YouTube este cel mai indicat portal social media, etc.

 
Home  |   Tools  |   Social media  |   About  |   Digital media  |   Resources  |   Noutati  |   Blog  |   Sitemap  |   Contact
O parte din continutul acestui website este protejat prin Copyright