Elemente din online marketing
 
Masurarea si analiza rezultatelor
 
                                                                                                                                                        content 2011 

Masurarea si analiza constanta a rezultatelor, folosind Web Analytics are un rol esential pentru a sti in permanenta cat de aproape ne aflam de obiectiv si pentru a optimiza continuu Stategia Digital Marketing.

Obiectivele stabilite pentru prezenta online ( cresterea vanzarilor de produse/servicii, a consistentei si reputatiei brand-ului, cresterea numarului de adepti pentru o anumita cauza caritabila, etc) trebuie sa fie masurabile.
Unul din principalele avantaje competitive ale strategiilor de marketing online versus alte strategii de marketing este faptul ca exista instrumente de masurare a rezultatelor obtinute (cum sunt Google Analytics, trafic.ro, care ofera informatii reale, complete, in timp real.

În mediul online, aproape totul poate fi masurat: vizitatori unici, clicuri, actionarea elementelor de Call-To- Action, rate de deschidere, conversii, date demografice, branding si timpul petrecut pe o pagina, sunt doar câteva exemple.
Pentru ca volumul de date este mare, trebuie sa stim ce anume trebuie sa masuram, in functie de obiectivele propuse si sa analizam cifrele si graficele, obtinand o imagine reala a rezultatelor online.

Avantajele analizei periodice a rezultatelor online folosind WebAnalytics:

putem stii pe mai departe ce anume trebuie optimizat, care sunt barierele care pot impiedica conversia website-ului
pot fi facute previziuni de dezvoltare

analiza concurentei si a domeniul de activitate; informatii despre rezultatele campaniilor de marketing derulate de competitori, evaluarea comparativa a rezultatelor cautarii in motoarele de cautare dupa cuvintele cheie specifice domeniului de activitate, ratele de conversie, etc

informatii despre vizitatorii site-ului, cum au ajuns pe site: prin motor de cautare, link extern catre site, anunturi pay-per-clic, adresa site-ului tastata direct în browser, cât timp au stat pe fiecare pagina, unde au dat click, ce pagini au accesat, din care pagina au iesit de pe site, etc
Home  |   Tools  |   Social media  |   About  |   Digital media  |   Resources  |   Noutati  |   Blog  |   Sitemap  |   Contact
O parte din continutul acestui website este protejat prin Copyright