Social Media Marketing
 
YouTube - Social Media
 
                                                                                                                                                                content 2011

YouTube este lider in online video si prima destinatie worldwide pentru vizionare, share-uire de informatie originala, in format video.

Este un element important in Strategia Social Media, contribuind la crearea unui content "bogat" si atractiv, la cresterea reputatiei brand-ului, la generare de trafic targetat catre website si la cresterea ratei de conversie, intarind increderea in brand/ in produsele si serviciile oferite.

YouTube permite upload usor de videoclip-uri si publicarea acestora online in website, blog, email.
Videoclipurile pe care doriti sa le publicati , care includ tag-uri ( cuvinte cheie pentru motoarele de cautare), categorie si o scurta descriere, pot fi lasate public, vizibile tuturor sau accesul poate fi restrictionat, valabil pentru anumite persoane aflate intr-o lista de contacte.
De asemenea, exista posibilitatea de hosting a videoclipurilor pe serverele YouTube si a publicarii acestora doar pe anumite website-uri sau blog-uri.

La fel ca si Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube poate fi folosit free. Este necesara inregistrarea unui website si crearea unui profil, daca se doreste postarea unor videoclipuri si comentarii.

Idei de promovare si crearea unui account YouTube folosind:

- Videoclipuri comerciale
- Versiune video pentru postarile de pe blog-ul companiei
- Demonstratii video pentru produse si servicii
- Videoclipuri despre evenimentele organizate / sau evenimente la care participa compania
- Testimoniale in format video primite din partea clientilor/partenerilor de business

Principalii pasi pentru cresterea ranking-ului ( pozitiei in rezultatele motorului de cautare) pentru videoclipurile postate pe YouTube

Atunci cand afiseaza rezultatele dupa anumite cuvinte cheie, motorul de cautare YouTube tine cont de urmatoarele elemente: numele fisierului video, titlul, descrierea acestuia si metatag-urile ( cuvintele cheie relevante)

1. Un titlu relevant si clar – cand cineva cauta in YouTube, va gasi videoclipul companiei daca acesta are un titlu relevant pentru cautare
2. Un content ( continut) clar si specific – continutul video trebuie sa fie descriptiv, relevant si unic iar includerea acestuia in descrierea videoclipului, poate influenta mult cautarea
3. Cuvintele cheie folosite nu trebuie sa fie multe ci sa fie specifice si relevante
4. Afisarea videoclipurilor pe website-ul companiei sau pe blog-ul acesteia
Home  |   Tools  |   Social media  |   About  |   Digital media  |   Resources  |   Noutati  |   Blog  |   Sitemap  |   Contact
O parte din continutul acestui website este protejat prin Copyright