Social Media Marketing
 
Blogging - Social Media
 

The meanings that I like and I would like for a blog, even very specialized, are to exprim opinions, relates, thoughs, feelings...a valuable content with links to valuable content on other websites, blogs... being able to be, for those who arrive to read it, a source of information, a source of inspiration, a place that open structured, organized ways to another valuable content...
 Resources : Content creators, bloggs, inspiration
Articol publicat in Pulse,
LinkedIn, august 2015


                                                                                                                                                          content 2011

Blog-ul poate fi vazut ca un website care are ca obiectiv informarea continua prin postarea de informatii relevante pentru publicul tinta.

Este bine ca blog-ul sa fie integrat in website-ul companiei, astfel incat acesta sa beneficieze continuu de continut nou, permanent adus la zi, lucru apreciat si de motoarele de cautare.

Cateva motive importante pentru a include Blog-ul ca element in Strategia de Comunicare si Marketing online

1. Scoate in evidenta oamenii din spatele companiei si a brand-ului, exprimand personalitatea, experienta si expertiza acestora prin ceea ce scriu in blog. Clientii au mai multa incredere in brand, acorda mai multa credibilitate companiei.

2. Prin intermediul Blog-ului, continutul website-ului este usor de distribuit, recomandat. Daca website-ul are un content bun si daca compania este bine promovata prin blog, acesta va fi preluat de catre alti bloggeri si mentionat in blogurile lor. Toate acestea contribuie la intarirea reputatiei brand-ului.

3. Blogging-ul poate fi mai eficient decat newsletter-ul
Chiar daca rezultatele nu se vad atat de repede, blog-ul este o versiune a newsletter-ului, mai usor de editat ( de oriunde si oricand) si se adreseaza unei audiente mult mai mari, care e de dorit sa fie formata din publicul targetat. Este o forma de marketing mai putin agresiva decat newsletter-ul , care de multe ori este mai eficienta, chiar daca necesita mai mult timp alocat.
Blogging-ul trebuie vazut ca o actiune continua de informare si interactiune cu clientii potentiali si cu cei activi, pe cand pentru newsletter se desfasoara in campanii periodice, bine targetate si cu scopuri bine definite.

4. Un loc bun pentru comentarii
La fel ca majoritatea site-urilor social media, blog-ul ofera audientei posibilitatea de a posta comentarii si feedback; este un mijloc eficient de interactiune cu clientii si de a obtine informatii pretioase din piata, despre companie, brand, calitatea produselor si serviciilor oferite, etc

5. Beneficii Search Engine Optimization ( SEO)
Blog-ul poate sa genereze trafic, influentand ranking-ul organic in motoarele de cautare (pozitia organica in motoarele de cautare).
Daca folositi pentru blog o platforma externa, separata de site-ul companiei (ex. www. wordpress.com ), trebuie sa faceti trimiteri prin link-uri catre site, pentru SEO.

In pagina Resurse, gasiti mai multe instrumente si resurse utile pentru a crea si a mentine un blog de succes.

Home  |   Tools  |   Social media  |   About  |   Digital media  |   Resources  |   Noutati  |   Blog  |   Sitemap  |   Contact
O parte din continutul acestui website este protejat prin Copyright