Elemente din online marketing
 
Social Media Marketing
 
                                                                                                                                                            content 2011

Retelele de socializare ( Social Media/ Networking) : Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube, siteuri de PR, Bloguri, etc) au fost gandite la inceput ca medii accesibile de socializare. In ultimii ani, au devenit un fenomen, existenta acestora producand mari transformari in lumea business-ului si nu numai, inlesnind comunicarea dintre companii si clienti (activi sau potentiali).

Astazi putem vorbi de un nou canal de comunicare online, de un nou capitol in Strategia de dezvoltare online, de actiuni noi de marketing, care pentru a fi aplicate cu succes au nevoie de o strategie.

Chiar daca probabil multi incep sa recunoasca importanta retelelor de comunicare, sunt putine companii care detin si aplica o Strategie Social Media, poate pentru ca nu au timpul, resursele si knowhow-ul necesar.

O buna Strategie Social Media, poate sa creeze rapid rezultate online si aduce o mare schimbare in lumea business-ului, generand puternice Avantaje Competitive.

Pentru ca este vorba despre comunicare online si despre publicul tinta ales, unde anume comunicam in Social Media/Networking ( Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube, siteuri de PR, Bloguri, etc.), cum comunicam, care este “Tonul Vocii” ( organizatiei) si momentul ales pentru o Campanie de PR in Social Media ( organizarea unui eveniment, lansarea unui produs/serviciu, un parteneriat nou, o campanile caritabila, un premiu de recunoastere, etc) sunt o parte dintre intrebarile care genereaza Strategia Digital Marketing.

Principalele beneficii pe care le aduce Social Media Marketing

1. principalul beneficiu este cresterea reputatiei brand-ului si a credibilitatii companiei
2. Social Media Marketing este un capitol important din Strategia Digital Marketing, ducand la cresterea traficului targetat catre un website/blog
3. Social Media creeaza follower-i worldwide
4. marketing-ul Social Media este accesibil, este nevoie insa de knowhow si timp alocat
5. este o forma de marketing viral, bazat pe recomandari, printr-un singur click
6. este una din principalele forme de interactivitate intre companii si clienti, ducand la imbunatatirea relatiilor cu clientii, cunoasterea comportamentului consumatorului, cresterea increderii in acestuia in produsele si serviciile oferite.
Home  |   Tools  |   Social media  |   About  |   Digital media  |   Resources  |   Noutati  |   Blog  |   Sitemap  |   Contact
O parte din continutul acestui website este protejat prin Copyright