Asigurare pentru Echilibru

May22

the article in english

europe flag google guardian#FutureOfEurope

Daca lucrurile nu merg bine in tara pentru ca o parte dintre legi sunt gresite, altele importante nu exista, Constitutia trebuie revizuita si updatata, pentru ca la conducerea tarii sunt persoane care nu au competente sa conduca, sunt persoane care urmaresc interese personale 95% ramanand doar 5% pentru interesul cetatenilor si pentru ca este mult prea mult populism

Atunci, legile, masurile EuropeanUnion trebuie sa aiba un rol de echilibru! Acestea trebuie sa fie vazute ca si repere. Odata aplicate aceste masuri, acestea trebuie sa produca rezultate. Rezultate care trebuie comunicate eficient astfel incat, informatia sa ajunga la cetateni, la toate nivelele; pentru a da speranta, incredere si pentru a dezvolta sentimentul european.

Acesta vad eu ca este principalul beneficiu care ar trebui sa fie pentru apartenenta la EU; Un fel de asigurare pentru echilibru!

Iar mecanismele de ~prindere~ la framework ul european sa functioneze; astfel incat apelarea la aceasta ~asigurare pentru echilibru~ sa fie eficienta, cost efective si asumata de catre parti; si sa produca beneficii mutuale.

Inclusiv apelarea la Fondurile Europene, daca se admite personalizarea pe specificul tarii, aceasta personalizare trebuie sa fie inspre eficienta, eficacitate, cu cat mai putina birocratie.

Acest beneficiu de apartenenta la EU trebuie insa aplicat in masa ; la un nivel macro; acum, fiecare individ poate sa beneficieze de apartenenta la EU, dar trebuie sa ajunga la sursele de informare si sa stie despre existenta anumitor legi, proiecte, programe utile; sansele de reusita la nivel individual sunt foarte reduse; fiind vorba despre incercari care iau timp, costisitoare si anevoioase; pentru ca in primul rand trebuie sa schimbi mentalitati si sa demonstrezi ca in anumite situatii, trebuie sa primeze legile EU, daca acestea sunt in folosul cetateanului si daca sunt logice.

Care sunt sansele celor care nu voteaza lispa capacitatii de a conduce? Care de fapt sunt cei care in proportie de 90% inteleg sa fie europeni; Ce sa faca? Sa plece din tara? Sansele ca acestia sa profeseze la nivelul lor de pregatire si cunostiinte sunt foarte mici!

Cei care au plecat din tara au plecat ca si „forta de munca” iar nevoia de „forta de munca” a devenit o realitate si in tara.

Sansa este o evolutie a societatii; Cred ca EU trebuie sa faciliteze sanse pentru talente, knowledge, profesionisti, inovatori, game changeri, in intreaga EU, cel putin la fel de mult ca si „forta de munca”

EU trebuie privita de mai de sus; ca pe un intreg, care pentru a fi prosper si cu energie, trebuie ca fiecare parte a intregului sa functioneze; EU trebuie privita ca pe o mama care trebuie sa mearga mai departe cu copiii ei. Ca pe o harta care arata in timp real si in acelasi timp situatia fiecarei tari in functie de criterii relevante: economic, social, leadership, sustenabilitate, GlobalGoals si Climate Change.

Acolo unde situatia are nevoie de sprijin, acesta trebuie acordat de catre EU, astfel incat fiecare parte sa vada beneficii reale iar EU sa mearga inainte, ca un intreg; cu o gandire colectiva europeana; pentru care este nevoie de educatie in sustenabilitate si GlobalGoals, in  ideea de comunitate, de educatie pentru un sentiment national si european.

@andrahearty3

 
  • Log in